Voorgelezen in groep 4

Een leerling uit groep 7 heeft tijdens de nationale voorleesweek voorgelezen in groep 4

  

 

Anti-pestweek

Er is deze week extra aandacht besteed aan hoe we met elkaar om gaan. Plagen en pesten is niet leuk. Dan is er altijd wel iemand die niet blij kijkt. Het is veel gezelliger als we lief zijn voor elkaar. De kinderen hebben geleerd hoe je een ander een compliment geeft. En hoe je iemand blij kunt maken.
Als je vriendjes bent…. dan kan je samen delen.
Als je vriendjes bent…. dan weet je hoe dat moet.
Als je vriendjes bent…. dan kan je samen spelen.
Als je vriendjes bent…. dan maak je het weer goed. 
 
Jij en ik en ik en jij, samen zijn wij wij 🙂
Hier zijn de kinderen van groep 4 het helemaal mee eens!

Start van mondelinge taal-thema; ‘gewoon schoon’

Het was een dag zoals alle andere dagen. Het eten in de ochtend was op en we hebben met het speelgoed uit de mandjes gespeeld. Het volgende wat we gingen doen, was ‘mondelinge taal’. Oftewel, praten. De ene keer lezen we een prentenboek, de andere keer bekijken we een praatplaat, oefenen we met moeilijke woorden en zinnen, doen we een kringactiviteit of gaan we gewoon met elkaar kletsen. Maar nu was er iets vreemds aan de hand. Er zat een handafdruk op de tafel van Nicolaas, het bureau van de juffen zat onder de kleuren en de broek van juf Titia was vies. Oh jee….. overal was verf! Waar kwam dat vandaan? De handen van de juf zaten helemaal onder. Help! Hoe kan dat nou? De kinderen hadden het snel door. Juf Titia had geverfd, maar heeft haar handen niet schoongemaakt. Gelukkig wisten we met elkaar wel wat we moesten doen. Sude en Elshadai hadden zeep bij de toiletten gehaald om de handen van juf Titia mee schoon te maken. Kraan open – handen afspoelen en nat maken (een ander nieuw geleerd woord voor nat is vochtig) – 1 pompje zeep (niet te veel!) – goed soppen (ook tussen je vingers) – afspoelen – kraan dicht – afdrogen met de handdoek (niet de gladde doek maar de zachte dikke, lekker zacht voor je handen). Handen wassen als ze vies zijn, dat zullen de kinderen uit groep 4 nooit vergeten! En juf Titia ook niet!

Dit was de introductie van het nieuwe thema ‘gewoon schoon’. In de komende weken zullen we hier tijdens verschillende lessen op school (mondelinge taal, tekenen, handvaardigheid, STIP) aandacht aan besteden. Meer foto’s hiervan zullen verschijnen.

Circus in de gymles

Maandag 11 september hing er een een groot doek in de gymzaal. Alle kinderen konden hier onder zitten; het was een circustent! Verspreid door de zaal lagen hoepels met gekleurde attributen. We hebben met elkaar geoefend als echte clowns en acrobaten en aan het einde van de les hebben wij onze kunstjes aan elkaar laten zien. Na een trotse buiging werd er voor elkaar geklapt. Zo voelt dat dus, als je optreedt in het circus.

Een indruk hiervan is te zien op dit filmpje
https://photos.app.goo.gl/ksMQN4Jyd4v7atN82

 

Welkom op de site van groep 4. Schooljaar 2017-2018

Hier is ons eerste bericht van ons allemaal aan alle ouders en een ieder die dit leest. Wij zijn Nicolaas, Christel, Yunus, Eva, Sude, Emre, Elshadai, Lamin, Ibrahim, Joel, Azra, Sevval en Ecrin. 6 meisjes en 7 jongens. In totaal zijn we dus met 13 kinderen. Onze juffen zijn juf Titia, juf Kyra en op donderdag is juf Anita ook bij ons. Gezellig he. Oh ja en er is nog een juf die ook een beetje bij ons hoort, maar ook bij de andere klassen, dat is de gymjuf; juf Emma.

Deze eerste weken zijn er in de groep vooral op gericht dat we wennen aan elkaar en aan alles wat we in groep 4 doen. Er zijn veel dingen die hetzelfde zijn als vorig jaar. Gelukkig maar, want spelen, praten, lezen, rekenen, eten, buitenspelen, tekenen, knutselen, gymen en dansen vinden we nog steeds heel leuk. Ook zijn er een aantal dingen anders. Als we ‘s ochtends de school binnenkomen, geven we eerst meester Cor en meester Gert-Jan een hand. Goedemorgen. Dan mogen we eerst naar de wc en daarna lopen we helemaal naar het einde van de gang, want daar is ons klaslokaal. Goedemorgen.. Na het uitpakken van onze tas, kiezen we iets te spelen van de keuzetafel totdat iedereen er is. De juf telt met haar hand terug van 5 naar 0, en dan zit ik klaar om te beginnen. Ik heb er zin in!

Wat voor dag is het vandaag? Een lange of een korte? Welke datum? (Wat is een datum eigenlijk?) Welk seizoen? Wat voor weer wordt het vandaag… En wat gaan we vandaag doen? Dit staat aangegeven met pictogrammen op het bord. Wij noemen ze ‘picto’s’. Als je wilt weten wat we zoal doen tijdens de lessen, vraag dit vooral aan uw kind. Ze weten er waarschijnlijk wel iets over te vertellen.

Er zal af en toe een bericht van ons op deze website verschijnen zodat jullie een beetje op de hoogte blijven.

Dit was het voor nu. Groetjes van groep 4!