Project expressie
Op maandag 19 maart was de opening van het project EXPRESSIE.
De komende weken gaan wij beeldend, dansend, spelend en muzikaal aan de slag met de 4 gevoelens: BLIJ, BOOS, BANG, BEDROEFD. Op allerlei manieren zullen we hiermee aan de slag gaan zodat alle talenten van de kinderen aangesproken worden.
Dinsdag 20 maart zijn we op excursie geweest naar het theater de Stadsgehoorzaal. Wat hebben de leerlingen genoten! Zie hiervoor de bijgevoegde foto’s.
We kijken erg uit naar de theatervoorstelling FOEI waar we volgende week heen gaan. Komende tijd zullen we meer foto’s plaatsen op onze pagina. Hier is alvast een begin…..
Klik op de foto hieronder.

Voorgelezen in groep 7

Een leerling uit groep 5 heeft voorgelezen bij groep 7. Dit was best een beetje spannend, maar ging heel goed

Sinterklaas in groep 5

 

De afgelopen weken hebben de leerlingen van groep 5 genoten van de voorbereidingen voor Sinterklaas. Ze hebben gekleurd, getekend, geknutseld, in de gymzaal hun Pietendiploma gehaald en heerlijk kruidnootjes gebakken.
Gelukkig heeft Sinterklaas ook een bezoek gebracht aan school en de klas en zijn de kinderen verwend met leuke cadeau’s.

 

Kinderboekenweek

Tijdens de opening van de Kinderboekenweek 2017, hebben we met alle leerlingen van het so in de gymzaal, geluisterd en gekeken naar het  verhaal van de Gruffalo.
We hebben in de Kinderboekenweek een bezoek gebracht aan de bibliotheek. Daar werd een griezelboek voorgelezen.
In de klas hebben we griezelliedjes gezongen, is er voorgelezen over heksen en hebben we een Gruffalo geknutseld.
We hebben met de klas ook een klassenmonster gemaakt voor de monstertentoonstelling. Klik op de foto’s voor de originele foto’s

Anti pestweek

Deze week hebben wij veel aandacht geschonken aan de ‘week tegen het pesten’. In groep 5 werken we met 7 belangrijke gedragsafspraken waar de leerlingen en leerkrachten zich aan houden. Deze week (en de weken hierna) staat de volgende afspraak centraal:

‘Ruzie maken is niet fijn, laten we allemaal vrienden zijn’

We hebben een uitgebreid kringgesprek gehad over deze regel

Wat is pesten? Wat kun je doen als je gepest wordt? Wat kun je doen als een klasgenoot gepest wordt? Wat is het verschil tussen plagen en pesten?

We hebben een aflevering van Huisje Boompje Beestje ‘plagen en pesten’ gekeken. De leerlingen hebben met mondelinge taal een woordweb gemaakt en bij de handvaardigheidles een vriendenslinger. Tijdens de STIP-les kregen onze handpoppen Suus en Sam ruzie met elkaar omdat Sam had gepest.

De leerkracht heeft een zielig verhaal voorgelezen over een jongetje dat gepest wordt door een groep kinderen. Koen en Lot gaan deze jongen helpen. Met de klas hebben we naar aanleiding van dit verhaal gepraat over of zij ook wel eens gepest zijn en wat je dan moet doen. Een leerling verwoordde: ‘Ik ben op al mijn vorige scholen gepest, behalve op de Ericaschool. Hier heb ik vrienden en zijn de kinderen aardig.’ Mooi om te horen! Klik op de foto hieronder voor de foto’s

 

Start van het nieuwe schooljaar
Na de zomervakantie hadden we allemaal weer zin om te beginnen aan het nieuwe schooljaar. De eerste periode van het nieuwe jaar is vaak spannend: De leerlingen moeten weer wennen aan het schoolritme, wennen aan nieuwe leerkrachten en aan nieuwe leerlingen.
Groep 5 is een fijne groep met 12 jongens en 2 meisjes.
We werken hard in groep 5: naast een dagelijkse rekenles en leesles werken we ook aan STIP, mondelinge taal, verkeer, schrijven, wereldoriëntatie, gymnastiek, schoolzwemmen, muziek, en nog veel meer.
In de periode tot en met oktober werken we rondom het thema: ‘Ziek zijn en beter worden’. Veel lessen staan in het teken van dit thema.​
Klik op de foto’s voor een kijkje in de klas