Kijkje in groep 8

De afgelopen weken hebben we vele leuke dingen gedaan. Zo zijn we met de klas naar het Jan Anderson museum geweest. Wat hebben we daar veel geleerd over de oorlog. De verjaardag van de juf stond ook op de agenda. We hebben tijdens deze dag, spelletjes gedaan, gesport, gedanst en nog veel meer. Het was heel gezellig. Ook wordt er natuurlijk had in de klas gewerkt. Zo doen we allemaal een spreekbeurt. We vertellen dan iets over een onderwerp wat we leuk vinden. Hierbij maken we een powerpoint. De leerlingen helpen elkaar hierbij. Klik op de foto om een kijkje te nemen.

Kerst in de  groep.

Na de sintperiode, stond de kerstperiode voor de deur. Natuurlijk eerst met elkaar de klas in kerstsfeer brengen. De boom optuigen, maar ook leuke dingen knutselen om de klas nog gezelliger te maken. De kerstperiode sloten we af op donderdag 19 december. Eerst gingen we met zijn allen naar de gymzaal. Alle groepen verzorgden een optreden. Tussen de middag hebben we heerlijk met elkaar geluncht, wat hebben de ouders hun best gedaan. Het was top. Bedankt.

Neem een kijkje in de klas door op onderstaande foto te klikken.

Sinterklaas in groep 8

Eindelijk was het zover, Sinterklaas op school. Allereerst zijn we met de groep naar de gymzaal gegaan, om te kijken naar de Sint got Talent. Niet 1 was goed genoeg om Sinterklaas te worden. Gelukkig daar was Sinterklaas met zijn piet. Vervolgens zijn we naar de klas gegaan en hebben we heerlijke chocolademelk gedronken met een speculaasje. Daarna even naar een leuk verhaal van de juf geluisterd. He daar is Sinterklaas al. Alle kinderen werden bij Sinterklaas geroepen. Hij liet ook nog een zak met cadeautjes achter. Jeetje wat zijn de kinderen van groep 8 verwend. Het was een leuke, gezellige dag. Klik op de foto om een kijkje te nemen van deze dag.

Sinterklaasperiode in de groep

De afgelopen week hebben we veel leuke activiteiten gedaan over het thema Sinterklaas. Zo hebben we gezellig geknutseld met groep 7/8. Op een dag kwamen we op school en toen was de rommelpiet langs geweest. Alle tafels en stoelen stonden door elkaar, en hij had ook  alle laatjes omgedraaid. Gelukkig had piet ook voor iedereen een cadeautje en mandarijn achter gelaten.

We hebben rijmoefeningen gedaan, bij een aantal leerlingen stond er een heus gedicht op papier. Leuke boeken gelezen, woordzoekers gemaakt, sintspelletjes en nog veel meer. Net als in het Sinterklaasjournaal hebben we thee met speculaas gegeten, mmm lekker dopen in de thee. Tot slot hebben we heerlijke kruidnootjes gemaakt. Op naar 5 december, want dan vieren we met de hele groep Sinterklaas. dat wordt een leuke en gezellige dag. Klik op de foto hieronder om te zien wat we allemaal gedaan hebben.

Spreekbeurt Anouk

Afgelopen vrijdag was het de beurt aan Anouk. Zij hield haar spreekbeurt over de Halsbandparkiet. Anouk had een mooie powerpoint met leuke en vrolijke plaatjes. Zij had ook het eten van de parkieten mee, wat hebben we hier een hoop van geleerd

Spreekbeurten

In groep 8 doen wij spreekbeurten. Eerst heeft de juf een spreekbeurt gehouden met als onderwerp “De trompet”. Hierbij mochten we ook even blazen op de trompet. Afgelopen vrijdag was het de beurt aan Alona. Zij hield haar spreekbeurt over de wolven. Hierbij had ze een mooie powerpoint gemaakt en wat wist ze veel over de wolf. Top gedaan. We kijken nu allemaal uit naar de spreekbeurten die nog gaan komen. Houdt de website in de gaten.

Project fototaal ‘feesten’

Tijdens de mondelinge fototaal zijn we nu bezig over het thema feest. In groepjes zijn we aan het overleggen over verschillende feesten, zoals kerst, sinterklaas, oud en nieuw, Ramadan. het is bedoeling dat we een feest voorbereiden. Wat houdt het feest in, wat hebben we nodig, wie komen er.

Hallo,

Wat leuk dat jullie een kijkje bij ons nemen in de klas. Inmiddels zitten we al weer een paar weekjes in groep 8. In de groep zijn 3 nieuwe jongens gekomen. We zitten in totaal met 3 meisjes en 11 jongens. De eerste weken stond in het teken van elkaar lekker kennen, maar natuurlijk ook kennismaken met de juffen Miranda en Simone. Tijdens de afgelopen weken hebben we de vriendjesweek gehad en de kinderboekenweek. Klik hieronder op de foto om te zien wat we zoal hebben gedaan.