Diergaarde Blijdorp

Afgelopen donderdag zijn we het het hele SO naar de dierentuin geweest. Tijdens het bezoek hebben we veel dieren gezien. We hebben natuurlijk het Oceanium, de Vlindertuin en het nieuwe verblijf gezien van de Ringstaartmaki’s. Groep 8 heeft er van genoten en we kijken er met veel plezier op terug. De dag erna hebben we erover geschreven en getekend.

Neem maar snel een kijkje bij de foto’s, door hieronder op de foto te klikken.

Boerderij bezoek 

We zijn eerste met de boot naar de boerderij gevaren, dat was best een beetje spannend. Eenmaal daar aangekomen hebben we allerlei onderdelen op de boerderij gedaan, zoal sloot water bekijken, koeien melken, bloemen zoeken, en natuurlijk dieren bekijken. Het was een leuke en leerzame middag. Klik hieronder.

Sportdag groep 8

Tijdens de sportdag hebben we heerlijk kunnen sporten. Om de beurt mochten we een spelletje uitkiezen. Het was heel gezellig en vooral sportief. Klik op de foto voor meer foto’s

 

In Afrika

De afgelopen weken hebben de leerlingen van groep 8 gewerkt aan het landen project. Het land wat centraal stond in de groep was Kenia. Tijdens de lessen was er aandacht voor mondelinge taal, knutselen, spelletjes en nog veel meer. Tijdens de afsluiting hebben diverse ouders een bezoek gebracht aan de groep. Bij binnenkomst kregen ze een heus Keniaans welkomstlied te horen. De leerlingen hebben vervolgens aan de belangstellenden laten zien, wat er zoal gedaan is. Hieronder een aantal foto’s van het project

Handvaardigheid

Tijdens de handvaardigheidsles hebben we deze gezichten gemaakt. Het was best moeilijk, maar de resultaten mogen er zijn.

 

Juffendag

Op 19 februari vierden alle juffen in het SO hun verjaardag. We hebben allemaal leuke spelletjes gedaan. In de middag hebben we bingo gedaan met leuke prijsjes.

Fototaallessen

Tijdens de fototaallessen ging het tijdens deze periode over boodschappen doen. Dit oefenen we door taal- en rollenspelletjes.

Sinterklaas

Afsluiting Kinderboekenweek

Ter afsluiting van het project hebben we gezellig met elkaar thee gedronken en wat lekkere hapjes.

IJzerdraadvriendjes

 

Kinderboekenweek “Vriendschap”

In  het kader van de kinderboekenweek hebben we een aantal keren leuke activiteiten gedaan met groep 4. Eerst hebben we mooie krijttekeningen gemaakt, ook hebben we gezellig geknutseld en tot slot hebben we met zijn allen gelezen. Wat was dat gezellig en we maakten zo nieuwe vrienden. Klik op de foto’s om te zien hoe leuk het was.

Project fotografie

Laatst hebben wij 2 dagen les gehad van een echte fotograaf. Hierbij leerden we foto’s maken van heel dichtbij, schaduw, foto’s met verschillende kleuren. Het waren twee leerzame en leuke dagen

Hallo allemaal,

Inmiddels zitten we al weer 4 weken in groep 8 en beginnen we al goed aan elkaar te wennen. In de groep zitten in totaal 14 leerlingen, en het zijn precies 7 jongens en 7 meisjes. We hebben 2 vaste juffen, dit zijn juf Roos en juf Miranda. Op dinsdag en vrijdag hebben we een stage juf. Zij heet juf Lisa. Na de vakantie was het wel weer even wennen om te lezen, rekenen en andere vakken te hebben. Inmiddels wordt er al weer hard gewerkt. Dit schooljaar hebben we drie keer per week gymles van juf Emma en we gaan ook nog 1 keer per week zwemmen, wat een geluk hebben wij met al dat sporten. Afgelopen week zijn we begonnen met het project vriendschap.

Met het hele SO hebben we gedanst op het liedje kom erbij, daarna zijn we door de vriendschapstunnel gelopen. Deze werd officieel geopend door een leerling van groep 1 en jawel Keira uit groep 8