Groepsstage Polderpoort, donderdag 19 december 2019
Kerst 2019!!!
Zo vlak voor de vakantie maken we iets kerstigs tijdens de kooklessen. Dit keer waren het de sneeuwpoppetjes uit de Allerhande van Albert Heijn. Wij hebben de marshmallows vervangen door stukjes banaan. Echt een aanrader voor de feestdagen!!!!!
Arbeidstraining
Af en toe wisselen we de individuele opdrachten af met een samenwerkingsopdracht. Dit treintje was tevens een duurtraining. De leerlingen hebben dit werk 3 kwartier!!! volgehouden.
Pietenparadijs
Op 2 december was de gymzaal omgetoverd tot een waar Pietenparadijs. Er zijn heel veel pakjes bezorgd onder het zingen van de bekende Sinterklaasliedjes

Deze diashow vereist JavaScript.

Zomaar een gymles…

Deze diashow vereist JavaScript.

Op 7 november hebben wij het Nationale Schoolontbijt uitgeserveerd als schoollunch. 2 leerlingen hadden de tafel gezellig gedekt en daarna hebben we met z’n allen gezellig gesmikkeld

Deze diashow vereist JavaScript.

Alternatieve gymles.
In de week na de herfstvakantie konden onze gymlessen niet in de gebruikelijke zaal van de Polderpoort plaatsvinden. Op dinsdag zijn we een herfstwandeling in de Broekpolder gaan maken. Vrijdags zijn we op de fitnessapparaten gaan trainen. Zo zijn we toch prima in conditie gebleven!!!!ūüėä

AFSLUITING THEMA KLEDING

Nadat het thema “kleding” 7 weken ons uitgangspunt in de lessen is
geweest, was het op woensdag 16 oktober tijd om het thema af te sluiten.
We hebben in circuitvorm allemaal nog één keer de gelegenheid gehad om
ons om te kleden, te spelen met de memories van onze eigen foto’s en
aankleedspelletjes op de laptop. Na de vakantie wordt ons thema “zoek en
gezond”.

 

 

 

Gymles zelfverdediging!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Groepsstage Schiewaegh en individuele stage

Groepsstage  Polderpoort met VSO 3A

 

 

 

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

De cirkel is rond 

Na de zomervakantie hebben wij de pompoenen uit de schooltuin kunnen oogsten. In januari dit jaar hadden wij pompoenpitten in een potje aarde gestopt. De potjes hebben we in de tuinkas regelmatig water gegeven. Toen de plantjes begonnen te groeien hebben we ze verpot in grotere potten. Op het moment dat ze groot genoeg waren, hebben we ze in de tuin geplant.  

In groep VSO 3A zijn we gewend om de oogst uit de tuin mee te nemen naar de keuken om er iets lekkers van te maken. De pompoenen hebben we dus gebruikt voor een heerlijke, romige pompoensoep. Alle leerlingen (en de juffen) hebben er van kunnen proeven. Het recept staat hieronder.  

De pitten van onze pompoenen hebben we weer verzameld zodat we ze in januari weer in potjes kunnen doen. Zo is de cirkel weer rond…. 

 

Recept voor 4 personen (uit Allerhande): 

!,5 kilo pompoen 

2 middelgrote uien 

2 tenen knoflook 

250 gram winterpeen 

3 el milde olijfolie 

2 gedroogde laurierblaadjes  

1 tl gemalen komijn 

2 groentebouillontabletten 

1 liter kraanwater 

1 tl tabasco of cayennepeper 

125 gr cr√®me fra√ģche (demi)¬†

Halveer de pompoen en verwijder schil, zaden en draderige binnenkant met een lepel. Snijdt het vruchtvlees in stukken. Snijdt ook de uien en knoflook in stukjes en de winterpeen in plakken. 

Verhit de olie in een grote soeppan. Voeg de pompoen, ui, knoflook en winterpeen toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg de laurierblaadjes en komijn toe en bak 1 min. mee. Voeg de bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat ca. 30 min. zachtjes koken.  

Verwijder laurierblaadjes. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met tabasco of cayennepeper, peper en zout. Verdeel over borden of soepkommen en schep op elke portie een lepeltje cr√®me fra√ģche.¬†

Eet smakelijk!!!