mei 2019

De afgelopen weken zijn er niet veel speciale dingen geweest die het vermelden waard waren. We hebben natuurlijk allemaal lekker vakantie gehad en daarna zijn we weer uitgerust op school gekomen voor de laatste weken  tot aan de grote zomervakantie. Het zijn bij elkaar 11 weken waarin er weer veel leuke dingen gaan gebeuren. Een kleine opsomming :  het integratietoernooi, de schoolreis, de sportdag, vrije dagen ivm hemelvaartdag en pinksteren en nog andere vrije dagen ivm studiedagen etc. alle data kunt u vinden op de schoolkalender of in een brief die de leerlingen mee hebben genomen vanuit school. We proberen van deze dagen een verslag met fotos op de website te zetten. dus houd de pagina’s in de gaten!!!

Op de andere dagen zijn we natuurlijk gewoon hard aan het werk met rekenen, taal, gym en alle praktijklessen.

 

maart  2019

Dode Hoek les

Vandaag zijn we met drie groepen 1 naar het Veerplein geweest. Daar hebben we geleerd over de Dode Hoek die vrachtwagens hebben als zij naar het verkeer naast de wagen moeten kijken. Een fietser die naast de vrachtwagen rijd of stilstaat kunnen zij niet goed zien. Natuurlijk mochten wij ook in die grote wagens zitten en een vuilniswagen bekijken, die heeft namelijk ook een Dode Hoek. Dit alles om beter in het verkeer te kunnen rijden, fietsen, lopen enz. Het was erg interessant, dat kunt u aan de fotos zien.

 

Februari   2019

Project Techniek   “BOUWEN”

Op dinsdag 12 februari zijn we met alle groepen 1 uit het VSO naar de speelfabriek geweest. Daar konden we allerlei technische opdrachten doen. Bouw een vliegende helicopter, schiet met het patatkanon, maak een zandschilderij, typ een brief op een oude typemachine, bouw een varend bootje, metselen met steentjes, zeep maken, doosje maken, auto maken en wedstrijd racen van de helling,

zie de foto’s

VSO1c is vandaag begonnen met het project TECHNIEK en wij doen daar een onderdeel van en dat is bouwen met verschillende materialen. We bouwen met papier, met eierdozen, met plastic rietjes en met cocktailprikkertjes. Ook bouwen we natuurlijk met lego, knex en kapla. Elke dag is er een andere opdracht die we samen moeten gaan maken. Soms is er ook een wedstrijd wie de hoogste, de langste, de grootste of de stevigste toren, brug, huis of iets anders heeft gebouwd. We proberen ook overal foto’s van de maken en die plaatsen we dan hier op de site. Zo kan iedereen die dat wil ons project volgen.

Vanmorgen zijn we begonnen met een superleuk toneelstuk waarbij een professor allerlei proeven ging doen en alles natuurlijk mis ging. Zo ging er een glas water door de klas en een hele stapel boeken viel van de tafel en een ei in een potje krijgen was ook heel moeilijk en dat lukte de professor alleen door het ei kapot te slaan. Bij de assistent van de professor lukte alle proefjes, die was heel knap en las ook goed de handleiding die bij alle proefjes hoorde. Het was een erg leuk begin van het project.

Daarna in de klas hebben we met papierstroken een bouwwerk gemaakt. Dit lukte bij de meeste leerlingen erg goed. Zie de foto’s.

november 2018

Een beetje laat in het schooljaar maar toch een bericht van de nieuwe groep VSO 1c in dit jaar.

Een nieuwe groep met 12 leerlingen. Wij komen bijna allemaal uit het SO en zijn oud genoeg om naar het VSO te gaan. Met spanning wat het nieuwe schooljaar ons allemaal zou brengen zaten we in het begin van het schooljaar in de klas. Allemaal nieuwe stoelen, tafels, kasten, computers enz. enz. De juf hebben we meegenomen naar het VSO want dat was lekker bekend bij al die onbekende dingen.

Inmiddels zijn we al weer een aantal weken gewend aan de lessen en praktijkmiddagen in het VSO, ‘s ochtends doen we vaak taal en rekenen, we kijken naar het jeugdjournaal en we werken met nieuwsbegrip. Ook gaan we twee keer in de week gymmen bij meester Marvin en een keer in de week zwemmen in de Kulk.

We hebben ook een nieuwe meester in de klas, dat is meester Wouter. Voor ons ook nieuw want in het SO hebben we nog nooit een meester gehad.

‘s Middag doen we de praktijklessen zoals koken, computeren, huishouden, tekenen, handvaardigheid en werken in de tuin. Alles moeten we nog leren maar dat komt wel goed met al die juffen en meesters.

We hebben het in ieder geval erg leuk en leren heel veel. Volgende keer zetten we ook een paar foto’s op de website van de aktiviteiten die we doen.

Groetjes van groep VSO1C.